Καρπούζι
Το καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και βήτα καροτίνης. Οι δύο αυτές ουσίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους.
Επίσης το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της πίεσης.Παράλληλα το καρπούζι είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν τις κινήσεις του εντέρου. Οι φυτικές ίνες όπως είναι γνωστό βοηθούν εναντίον της δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και ιδιαίτερα του ορθού.Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν την ουσία cucurbocitrin η οποία βοηθά στην μείωση της πίεσης και βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία.Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο είναι μικρότερη από αυτήν του μήλου. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένα καρπούζι μπορεί να έχει μόνο το μισό ζάχαρο που περιέχει ένα μήλο. Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο, ανέρχεται στο 5%. Ο λόγος για τον οποίο το καρπούζι έχει πιο γλυκιά γεύση, οφείλεται στο γεγονός ότι το ζάχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του.Δύο φλιτζάνια καρπούζι, έχουν μόνο 80 θερμίδες και δεν έχουν καθόλου λίπος ή χοληστερόλη.
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αναγνώστες
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
▼
2009
(11)
-
▼
Δεκεμβρίου
(11)
- Χωρίς τίτλο
- Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής λαχανικων?Όταν...
- Τι πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε φρούτα;Αναζητήσ...
- Δυναμική η ελληνική εξαγωγική παρουσία φρουτολαχαν...
- ΚαρπούζιΤο καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιτ...
- Φρούτα και λαχανικά για μακροζωΐα Συμφώνα με τις ο...
- ΓενικάΤα φρούτα αποτελούν βασικό και απαραίτητο συ...
- Χωρίς τίτλο
- Συχνά το είδος των φυτοχημικών ουσιών που υπάρχουν...
- Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρωμε κάθε μέρα...
-
▼
Δεκεμβρίου
(11)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου