Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Συχνά το είδος των φυτοχημικών ουσιών που υπάρχουν μέσα στα φυτά έχει άμεση σχέση με το χρώμα τους. Διάφορα χρώματα φρούτων και λαχανικών, έχουν σχέση με διαφορετικές φυτοχημικές ουσίες.
Οι φυτοχημικές ουσίες όπως η λυκοπένη, η λουτεϊνη, οι φλαβονοειδείς ουσίες, οι ανθοκυανίνες, οι ινδόλες, και η allicin που περιέχεται στο σκόρδο, δρουν σε κυτταρικό επίπεδο με διαφορετικό τρόπο για να προστατεύουν τον οργανισμό από τις νοσηρές επιδράσεις του μεταβολισμού και του περιβάλλοντος.
Είναι για τους λόγους αυτούς που τα φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μπορούν να έχουν τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις που έχουν οι φυτοχημικές ουσίες που προέρχονται από τα φρούτα και λαχανικά.
Βλέπουμε λοιπόν την τεράστια σημασία και επιρροή που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην υγεία μας. Για αυτό θα συγκρατήσουμε τις νέες οδηγίες που τονίζουν ότι οι άνδρες είναι καλό να τρωνε τουλάχιστο 9 μερίδες λαχανικών και φρούτων, οι γυναίκες τουλάχιστο 7 και τα παιδιά και έφηβοι από 5 έως 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες